P18 IK klara för division 1 efter avgörande seger

P18 gjorde en stark insats när det betydde som mest. Det blev vinst med 2–0 hemma mot Degerfors vilket innebär avancemang till division 1.

Fotboll 20 november 2021 17:02

Förutsättningarna kunde inte vara mer rafflande. P18 behövde vinna den avgörande kvalmatchen mot Degerfors på Säves konstgräs för att avancera till division 1. Vid oavgjort eller bortaseger skulle istället värmländskorna gå upp. Gotländskorna hanterade förutsättningarna bäst och vann fullt rättvist med 2–0. 

– Det är jätteskönt. Det blev lite väl mycket långbollar kanske, men vi gör två mål och det är det som räknas. Vi löser det bra och vi hade koll på matchen, säger P18:s lagkapten Frida Starkenberg.  

Första halvlek var endast sex minuter gammal när Sandra Kollberg, planens bästa spelare för dagen, snappade upp bollen i offensiv tredjedel. Hon avancerade förbi en försvarare in i straffområdet och bombade sedan resolut in ledningsmålet för P18 IK. 

Första halvlek präglades som sagt av långbollar i båda riktningar, Degerfors jobbade sig fram till ett par tilltrasslade situationer i offensivt straffområde utan att få utdelning. Hemmalaget jobbade till sig en del halvchanser, allt som oftast med Kollberg inblandad. Efter 42 minuter kom hon fram på högerkanten ner till kortlinjen och hittade sedan in centralt med en passning till Agnes Nilsson. Från nära håll tråcklade Nilsson först med sig bollen för att sedan sätta 2–0-målet. Ett psykologiskt viktigt mål innan paus som också visade sig bli matchens sista.   

 

I andra halvlek skakade Degerfors fram ett par halvchanser men stod inte för något större försök till forcering. P18 var mycket närmare att utöka sin ledning, men trots ett flertal klara chanser uteblev utdelningen. 

 

Texten uppdateras, bland annat med webb-tv från segerjublet.

Så jobbar vi med nyheter

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
P18 IK 2021

Superentreprenören går in i storsatsande P18 • Vill att ny fotbollshall byggs i Visby

Succétränaren: "Det måste till en kultur att vilja träna mer för att bli bättre"

P18 en seger från avancemang: "Det vore mäktigt att gå upp i division 1"

Matchtiden får P18-tränaren att rasa: "Har fått rejäl tändvätska"

P18 avslutade med kryss – nu väntar division 1-kval

Visa fler
Läs mer!

Flera tunga pjäser lämnar FC Gute • ”Jag vill inte chansa” • Så ser truppbygget ut inför säsongen

Trio provspelar för FC Gute: "Vill se vad klubben har att erbjuda"

P18:s trotjänare gör comeback • "Kroppen är fortfarande sliten, men nu är motivationen tillbaka"

Villiam Dahlström klar för Halmstad: "En spelare som ställt till med stora problem"

Visby Roma vann efter juluppehållet: "Det var ingen julmat i magen här"

Visa fler