Bruzelius om spyor och långsammare färjor

I fredagens Mediabaren fick Destination Gotlands vd Christer Bruzelius svara på en rad frågor gällande färjetrafiken, men också mer privata frågor. För nog undrar gotlänningarna hur bra han egentligen är på att dansa.

Visby 15 november 2019 21:20

Årets sista Mediabaren började, precis som vanligt, med att Helagotland.se:s redaktionschef Mats Pettersson och reportern Simon Frid gick igenom den senaste tidens stora snackisar. 

En händelse som har fått mycket uppmärksamhet var när en stank spred sig på färjan, vilket ledde till att flera passagerare kräktes. Passande nog var Destination Gotlands vd Christer Bruzelius en av kvällens gäster. Förutom att han fick kommentera incidenten fick han även svara på frågor kring ytterligare en aktuell händelse. Nämligen det krav som Gretas gamlingar i veckan har lyft fram gällande långsammare färjor.

– Det finns olika sätt att uppnå klimatneutral trafik på, till exempel genom att använda hundra procent biogas. Jag håller med Gretas gamlingar om att vi ska nå miljömålen men hur vi ska göra det är frågan och i vilken takt, sa Christer Bruzelius.

Förutom det allmänna fick han även berätta om sina Zumba-erfarenheter och hur ofta han blir stoppad i mataffären för att diskutera biljettpriser. 

Riksdagsledamoten Hanna Westerén (S) var näst på tur att ta plats på scen och hon berättade bland annat om en vanlig dag i riksdagen samt hur hennes politiska intresse föddes.

Henrik Swedborg, sjuksköterska och aktuell i "SOS Gute", blev också intervjuad om sitt engagemang i kampen mot psykisk ohälsa.

För den som vill ta del av sändningen i efter hand går den att se på Helagotland.se.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa