Sökinsatsen – Polisen går ut med bild på kvinnan

En kvinna anmäldes försvunnen under söndagskvällen. Sökinsatsen fortsätter under måndagen med hjälp av bland andra Hemvärnet, Missing People och Gotlands ATV. Polisen har även gått ut med bild på kvinnan.

Lärbro 10 maj 2021 00:31

Sedan 18-tiden på söndagen söker polis efter en kvinna som är anmäld försvunnen. Kvinnan sågs senast i sitt hem i Lärbro vid nio-tiden på söndagsmorgonen. Strax efter 18 på kvällen ringer en kamrat till polisen och är orolig eftersom man inte får inte kontakt med kvinnan.

– Polisen konstaterar att fastigheten är tom, kvinnan är inte hemma, säger Thomas Rasch, stationsbefäl hos polisen i Visby, på söndagskvällen.

Flera patruller medverkade i sökandet under söndagen och man har även sjöräddningshelikopter med i arbetet.

– Kvinnan är 55 år, 157 centimeter och mörkhårig. Det är okänt hur hon är klädd. 

Polisen har även på sin Facebooksida publicerat bilder på kvinnan. Alla iakttagelser är av intresse. Har man sett något tidigare kan man ringa 114 14. 

– Har man kvinnan framför sig och ser henne ringer man 112, då kan vi agera snabbt, säger Thomas Rasch.

Sökinsatsen fortsätter under måndagsmorgonen.

– Insatsen pågår och polisen får hjälp av Hemvärnet och fyrhjulingar, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Polisen region Stockholm och Gotland.

Under insatsen används bland annat hundpatruller och helikopter för att leta efter kvinnan. Även Hemvärnet och Gotlands ATV deltar alltså i sökandet.

– Polisen har också tagit in en sakkunnig på den här typen av arbete för att sökinsatsen ska ske på ett strukturerat sätt, säger Per Fahlström.

Vid 8-tiden på måndagsmorgonen var tre fordon från Gotlands ATV på plats för att leta i skogen. Joakim Nordahl är en av förarna:

– Vi fick samtalet i morse klockan fem och har varit ute sedan klockan åtta. Vi är tre fordon med två till på ingång. Sedan blir vi avbytta någon gång i eftermiddag. Vi har kört så kallat ledstångssök nu, där vi kan avverka rätt stora ytor.  Helikoptern kommer nog tillbaka under eftermiddagen men är inte här just nu, säger han.

Även Missing People Gotland deltar i sökandet. Vid 10.30-tiden på måndagen var de just på väg att sätta ihop en styrka.

– Vi sätter ihop en ledningsgrupp nu och inväntar besked var polisen vill ha oss. Snart kommer ett kallelse-sms gå ut till alla som är med i vårt sökregister, cirka 1 200-1 300 personer. Får vi med oss 30-40 personer så är vi glada, säger Anders Johansson, Missing Peoples insatsledare.

 

Polisen uppmanar allmänheten att ringa 112 om man tror sig ha sett kvinnan sedan hon försvann. Har man upplysningar av annan karaktär som kan vara av intresse för sökandet är telefonnumret 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
Calle Slättengren
Profilbild Mona StaflinMona StaflinProfilbild Paula ZielinskiPaula Zielinski
Ämnen du kan följa
Blåljus
Ardre

Hög musik ledde till misshandelsanmälan

Visby

Man gripen för stöld – bar på kniv och narkotika

Levide

Polis misstänker rattfylleri efter bilolycka

Nyheter

Kvinnan avliden efter drunkningslarmet – Bärgades av helikopter

Gotland

Stöldvåg mot Toyotabilar har nått Gotland – "Tjuvarna är tysta och effektiva"

Visa fler
Läs mer!
Nyheter

Bil med fyra körde av i Lärbro

Hall

Hunden Pärlan attackerades av örn

Lärbro

OLYCKA: Lastbil körde in i träd