Åtalas för misshandel av vittne

En 39-åring som bröt av vindrutetorkare på bilar konfronterades av två vittnen. Den ene fick då ett knytnävsslag i ansiktet.

30 mars 2020 12:15

Det var vid 22-tiden den 15 augusti 2018 som vittnet kom cyklande på Humlegårdsvägen i Visby. 39-åringen höll då på med att bryta av ett torkarblad på en parkerad bil. Vittnet konfronterade mannen verbalt. Efter en stund kom ytterligare en man dit. Denne hade hört ljud inifrån sin lägenhet och reagerat eftersom han hade sin bil parkerad utanför, tittat ut och sett mannen i aktion.

Båda gick efter 39-åringen. Först försökte den senast ankomne prata med honom men han blev då aggressiv och av honom en knuff. Vittnet med cykeln försökte då prata med mannen som då ska ha svarat något i stil med "Du ska dö". De båda drog i cykeln, 39-åringen släppte och klippte till vittnet. Slaget träffade över vänster öra och okben och den slagne kräver 7 000 kronor i skadestånd. 

Den aggressive skadegöraren lämnade platsen men greps senare i närheten av en polispatrull. Han uppger i polisförhör att han erkänner men att han var för full för att minnas något av händelsen. 

Mannen åtalas även för flera andra brott begångna i Visby, bland dessa en misshandel på Gråbo torg där en man också fick ett knytnävsslag. 

39-åringen åtalas vidare för försök till stöld sedan han tagit sig in i en husbil på Jungmansgatan. I bevisningen ingår analysresultat av blod som påträffades i husbilen. Slutligen åtalas han för att tillsammans med en jämnårig kvinna ha stulit varor från Clas Ohlson för 4 000 kronor. Båda åtalas för stöld. 

Så jobbar vi med nyheter
Lars Schill