Extra personal efter boendebråk

Efter tisdagens bråk har extra personal satts in på det aktuella boendet för ensamkommande. "Vi har rett ut bråket".

16 mars 1916 12:46

– Situationen är lugn och vi har rett ut bråket med de berörda och kallat in extrapersonal, säger Lars Olofsson enhetschef på Socialförvaltningens ungdomsenhet.

All personal uppges må bra efter gårdagens händelse.

– Utifrån det jag har hört så har vi inte gjort någon bedömning att det finns någon kris bland personalen, säger Lars Olofsson.

LÄS MER: Personalen låste in sig

Han vill inte gå in på några detaljer gällande gårdagens incident men bekräftar att personalen kände sig hotad och därför låste in sig.

När polisen, som ryckte ut med samtliga enheter utom en bil, anlände till boendet hade situationen dock lugnat sig. Det har nu skrivits en polisanmälan om ofredande och en eventuell stöld.

– Har man 16 ungdomar på ett ställe så kan det bli bråk, säger Lars Olofsson.

Det finns klara rutiner för vad personalen ska göra om det uppstår ett bråk på något av regionens boenden för ensamkommande barn och unga.

– Rutinerna är att först börja med att prata med ungdomarna, är det väldigt allvarligt så har vi en larmknapp som går direkt till Securitas, säger Lars Olofsson.

Under veckan kommer händelsen att följas upp med en arbetsplatsträff och utifrån den bedömning som då görs av situationen kan företagshälsovården även komma att kopplas in.

– Vad jag vet så kommer det inte att genomföras några dramatiska förändringar, exakt vad det i detalj handlar om kan jag inte gå in på men vi måste ta hänsyn till både personal och ungdomar, säger Lars Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter