Flygplan tvingades nödlanda i Lickershamn

Ett enmotorigt flygplan tvingades nödlanda vid Lickershamn på fredagskvällen efter problem med motorn.

11 augusti 2017 20:04

Det var vi 19-tiden på fredagen som det lilla planet, med fyra personer ombord, fick problem med oljetrycket. Besättningen larmade SOS och gjorde sig beredd på nödlandning.

Andreas Benneck och hans familj såg planet när det närmade sig Lickershamn från havet.

– Vi hörde att det lät lite konstigt och såg det komma inflygande från havet, ganska lågt och ganska fort. Vi förstod att de tänkte landa och att det inte var en planerad landning, berättar han.

Planet landade mjukt på en åker, cirka 200 meter från Andreas Bennecks hus.

– Det stod på hjulen, men hade varit tvunget att svänga kraftigt för att inte köra ner i ett dike. Det rök från motor och vi såg at det var ett oljeläckage från motorn.

Åskådarna sprang bort till planet och kunde konstatera att alla fyra i planet var välbehållna. Besökarna berättade att de kommit från fastlandet för att stanna över helgen.

– De var väldigt skärrade, men mådde bra. De hade cirkulerat över havet kanske fem minuter, nästan helt utan motor, och var väldigt lättade när de hade hittat någonstans att landa.

Både räddningstjänst och sjöräddning var på plats med ambulans och helikopter, men ingen av personerna ombord behövde uppsöka läkarvård.

Så jobbar vi med nyheter