Gräsbrand i Klintehamn - fyra hektar brann

Vid 14-tiden på onsdagen kom ett larm till SOS om en markbrand i Klintehamn. Några timmar senare var branden under kontroll då hade ett fyra hektar stort område eldhärjats.

18 juli 2018 16:45

Ett fyra hektar stort område brann i Klintehamn under onsdagen. Branden startade i Hunninge i närheten av det nya stenbrottet. Sju räddningsenheter larmades till åkern och skogsbrynet där det brann i ett område på 400 gånger 100 meter. Under eftermiddagen lyckades räddningstjänsten få elden under kontroll.

– Vi håller på med släckningsarbetet och läget är under kontroll. Arbetet kommer att ta några timmar, men vi släpper tillbaka folk successivt, säger Björn Johansson, ledningscentral på Storstockholms räddningscentral.

Strax innan 15.30 kom glädjande uppgifter inrapporterade från fältet till polisens stationsbefäl Mattias Wallin i Visby.

– Vi har precis fått rapporterat att branden är släckt på fälten, att ett mindre område i skogen fortfarande brinner men att räddningstjänsten har kontroll över branden. Ingen evakuering är nödvändig i nuläget säger stationsbefälet Mattias Wallin.

Under eftermiddagen fortsatte eftersläckningsarbetet. (Helagotland.se)

Så jobbar vi med nyheter
Philip Sandell, Jonas Bäckström, Filip Magnusson