Polisen: Här blev kvinnan med rullator överfallen

En kvinna med rullator slogs under tisdagskvällen ner och blev utsatt för ett rånförsök. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

29 januari 2020 12:45

Runt klockan 17 på tisdagskvällen inträffade ett rånförsök runt fotbollsplanerna på Artillerigatan i Visby. Brottsplatsen vid cykelbenen som ligger mellan fotbollsplanen, Skatteverket och Orionskolan. En kvinna i 60-årsåldern, med rullator, ska där ha blivit nerslagen av 3-4 gärningspersoner. 

Personerna ska ha varit mörkklädda med luvor uppfällda över huvudet, enligt polisen.

– Vi kommer prioritera det här ärendet och verkligen kraftsamla inom polisen. I nuläget vet vi dock inte vem gärningspersonerna är, säger Malin Lindell, förundersökningsledare vid polisen på Gotland. 

Under onsdagen kommer målsägande att förhöras av polis. 

– Vi ska prata med målsägande igen för att få exakt positionering. Därefter ska vi ta kontakt med boende i området och företag runtomkring för att se om de har sett något, säger Malin Lindell.

Polisen kommer under onsdagen att öka sin närvaro i området. 

– Det kommer att vara ökad närvaro runt brottstiden, runt 17, och så ska vi hämta information på platsen. Vi vill bidra till en ökad trygghet, säger Malin Lindell. 

Polisen har upprättat en särskild tipstelefon för det senaste rånet. Numret som man ska ringa, om man har något tips, är 0703-742428. 

Under natten till lördagen den 18 januari inträffade ytterligare ett rånförsök. Polisen kan inte utesluta att det finns ett samband mellan de två händelserna.

– I dag kan vi inte utesluta att det finns ett samband. Vi får se om det kan vara samma gärningspersoner, säger Malin Lindell.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid