Polisen får förstärkning till helgen

"Jag vill inte haussa upp det här, vi tror att det kommer att bli lugna och trygga sammankomster", säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

14 oktober 2016 14:29

Med anledning av att Sverigedemokraterna har torgmöte i Visby på lördagen och Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ håller i en manifestation på söndagen, får polisen förstärkning även denna helg.

– Vi har inga indikationer på att de här två sammankomsterna kommer att störas men vi har beslutat om viss förstärkning, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

LÄS MER: En manifestation och ett torgmöte i helgen

Det blir både uniformerad polis och så kallad dialogpolis som kommer från fastlandet. Enligt Carina Skagerlind har polisen i Stockholmsområdet mycket att göra så det kan vara personal från andra delar av landet som kommer. Hur många de är vill Carina Skagerlind inte gå in på.

– Jag vill återigen betona att vi tror, och inte har indikationer på något annat än, att det här kommer att gå lugnt till.

LÄS MER: Manifestationen: "Vi har nära kontakt med polisen"

Sedan i torsdags förra veckan klassar polisen det oroliga läget på Gotland just nu som en "särskild händelse". Gotlandspolisen har sedan dess varit förstärkt med poliser från fastlandet, även om det stora antalet som fanns i Visby förra helgen åkte tillbaka i måndags.

– De som varit kvar har främst varit stöd i de utredningar som pågår, säger Carina Skagerlind.

LÄS MER: Flera brottsmisstankar efter oroligheterna

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg