Gotlänningarna var under flera veckor vana med att höra rapporter om misstänkta inbrott och inbrottsförsök. Mellan 10 augusti och 9 september begicks hela 19 inbrott och 2 inbrottsförsök i Vibble, Hemse och Visby.

Polisen har dock ännu inte fått tag i någon misstänkt gärningsperson. Nu väljer polisen att gå ut med en 27 sekunder lång video på en misstänkt gärningsperson.

Filmen är från natten mellan den 16 och 17 augusti. Dessförinnan hade det skett 15 inbrott på de brottsutsatta platserna.

Artikelbild

– Det är på en av de brottsutsatta adresserna. Vi väljer att inte gå ut med vilken adress filmen är ifrån. Vi vill få in tips från personer som kan ha sett den här gärningspersonen. Den här personen har varit på Gotland, någon har säkert haft med personen att göra. Man kanske har sprungit in i denne någonstans, säger Christian Molin, gruppchef och förundersökningsledare på utredningssektionen vid polisen på Gotland.

LÄS MER: Polisens varning – "Håll ögon och öron öppna"

Han säger att de har lyckats säkra spår i samband med inbrotten och inbrottsförsöken.

– Jag kan inte gå in på exakt vilken övrig bevisning som finns i ärendena. Men det har säkrats spår på brottsplatserna, vad det är kan jag inte gå in på i nuläget, säger Christian Molin.

Artikelbild

LÄS MER: Inbrottsvågen rullar vidare – över 20 ärenden på en månad

Polisen skriver själva följande om händelserna här och är noga med att poängtera att de nu vill ha in tips:

Artikelbild

| Förundersökningsledare Christian Molin.

"I pågående förundersökningar gällande de inbrott som under augusti och september drabbade fastigheter i Vibble, Visby och Hemse finns en misstänkt gärningsperson på övervakningsfilm. Denne gärningsperson filmades natten mellan den 16-17 augusti 2018 på en av de brottsutsatta adresserna och dessförinnan hade 15 inbrott redan skett. Denna person är av stor vikt för polisens utredare att få identifierad. Har du uppgifter om vem denne person kan vara – ring 0703-74 24 28", skriver polisen.