Rånet: "De är kända av oss sedan tidigare"

Två män sitter anhållna misstänkta för rån vid Gråbo i Visby. Enligt åklagaren Mats Wihlborg är båda männen välkända av rättsväsendet.

15 maj 2019 16:35

Sent i fredagskväll blev en man i 50-årsåldern nedslagen av två män och rånad på sin plånbok vid Gråbo i Visby. Under tisdagen greps sedan två män, båda i 20-årsåldern, av polis. Åklagaren valde senare på tisdagen att fatta beslut om att männen skulle anhållas. Båda männen är skäligen misstänkta för rån.

– Det är väldigt välkända av rättsväsendet. Den ena är bland annat dömd för hot och stölder, den andra personen är inte dömd för något sedan 2016. Då har det handlat om våldsbrott och andra saker. Men han är inte riktigt lika hård belastad som den förstnämnda, säger Mats Wihlborg.

Senast på fredag ska åklagaren fatta beslut om männen ska begäras häktade.

– Jag vet faktiskt inte hur det blir. Vi får se vad som kommer fram i förhören och om det räcker till sannolika skäl eller inte, säger Mats Wihlborg.

Polisen valde under måndagen även att gå ut och be om uppgifter kring två personer som setts med en militärcykel på Gråbo. Mats Wihlborg säger att han inte vet om polisen funnit någon cykel.

– Jag har inte fått några uppgifter om det. Jag ska ännu sätta mig in ytterligare i det här ärendet, säger Mats Wihlborg.

Vad består bevisningen av i nuläget?

– Det handlar främst om målsägandes uppgifter och ett visst signalement av personerna. De sitter anhållna nu och sedan får vi se vad det går att vaska fram, säger Mats Wihlborg om förundersökningen som just nu pågår.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid