Skadade militären opererad för sina skador

Den person som på onsdagskvällen skadades allvarligt under en skjutövning är fortfarande kvar på sjukhus. "Han är uppe och kan gå nu", säger Anne-Lie Sjögren.

9 november 2018 18:10

Det pågar nu en utredning kring vad som orsakat olyckan där en officer fick allvarliga skador vid en skjutövning på Tofta skjutfält under onsdagen.

– Man samlar in information från de som var med på övningen och på plats hos den skadade personen, säger Anne-Lie Sjögren, informationschef på Skaraborgs regemente.

LÄS OCKSÅ: Försvaret om olyckan på Tofta skjutfält

Mannen som är i trettioårsåldern opererades under torsdagen för sina skador på Visby Lasarett.

– Han är opererad i armbågen och de har rensat splitter. Han är uppe och går och ska flyttas över till vanlig avdelning, säger hon.

Varför personen kom till skada är fortfarande för tidigt att säga, menar informationschefen.

– Jag pratade med en av utredarna i morse och de är i en fas nu där de sammanställer den information som de samlat in. Just nu är det inte tidsfaktorn som är det viktiga utan att det blir rätt, förklarar hon.

De övriga i förbandet som var på plats vid händelsen har samlats vid flera tillfällen för att se om det finns behov av stöd.

– Vi jobbar kamratstödjande i förbandet och det finns en beredskap för stöd om det skulle behövas, säger Anne-Lie Sjögren.

LÄS OCKSÅ: Allvarligt skadad vid skjutövning på Tofta

Så jobbar vi med nyheter
Erik Daun