SKOGSBRAND: "Markägaren kommer få ta över"

Strax före klockan tio på torsdagen kom larmet om att det börjat brinna vid en skogsbrand som räddningstjänsten släckte på onsdagskvällen.

7 juni 2018 12:48

Under onsdagskvällen var räddningstjänsten på plats vid Gannarve, strax nordväst om Kappelshamn, och bekämpade en brand som rasade i svåråtkomlig terräng.

– Där brann det med öppna lågor på marken. Det var svår terräng så man fick använda sig av en bandvagn för att komma ut till platsen, säger en operatör vid Sos alarm.

LÄS MER: Skogsbrand på norra Gotland

Klockan 21 meddelade Storstockholms ledningscentral att branden var under kontroll. Men på torsdagsförmiddagen började det att brinna på nytt vid platsen.

– Vi fick samtal om att det börjat glöda igen på platsen och vi är på väg dit, säger en operatör vid Storstockholms räddningscentral.

Strax innan klockan elva stod det klart att räddningstjänsten ännu var kvar på platsen.

– Vi har valt att även ta dit tankbilen från Fårösund. Jag har inte fått någon prognos på när de kan vara klara, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten höll under några timmar på med att få branden under kontroll. Vid klockan 12.45 inväntade de markägaren.

– Läget är bra på platsen, nu kommer markägaren få ta över. Vi väntar på honom just nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid