Händelsen inträffade strax före 23.30 på fredagskvällen, då en man i 50-årsåldern blev överfallen av två yngre män på Gråbo.

– De här två männen ska ha tilltvingat sig målsägandens plånbok efter att först ha slagit honom till marken. I samband med det här ska gärningsmännen även ha hotat den äldre mannen innan de sedan lämnade platsen, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen på Gotland.

Den äldre mannen kontaktade därefter polis, och en anmälan är upprättad gällande rån. Polisen har dock inte fått tag i gärningsmännen, och ber därför allmänheten om hjälp.

– Det här ska ha inträffat någonstans mellan Kabyssgatan och Allégatan i närheten av något man brukar kalla för "Gråbokullen". Om någon har sett något eller gjort iakttagelser av personer som rört sig i området så får man gärna höra av sig till polisen.

Enligt Marcus Olofsson har den misshandlade mannen klarat sig förhållandevis bra efter händelsen.

– Han har klarat sig från allvarligare skador, trots att han blivit nedslagen och i princip helt utelämnad. Det här är ett riktigt fegt och fult brott, och det är beklämmande att någon kan utsätta en annan människa för en sådan här sak.