Läsövning för SD på väg till Bryssel

13 maj 2019 06:00

Gubbe men inte tant? Läsa på för SD. Psyksjuk talgoxe? Bortflyttat regn. Varpapremiär! Försvaret intar Ica.

I torsdagens tidning (GT) läser jag en kort artikel om en man som greps för mopedfylla i Visby. ”... en medelålders man som visade tecken på att vara onykter...” stod det i texten. Och rubriken: ”Gubbe gripen för mopedfylla”.

Om den onyktre mopedisten varit en medelålders kvinna, hade rubriksättaren då skrivit ”tant” eller ”gumma”?

Och när blir medelålders män gubbar?

I EU-valet ska 20 svenska delegater röstas fram. Just nu verkar Sverigedemokraterna bli näst största parti. Eftersom invandringen, tillsammans med miljön, lär bli de viktigaste frågorna i EU:s kommande femårsperiod, vill jag att de svenska SD-delegaterna inför resan till Bryssel läser det här, en text jag sparat från 2016, året efter den senaste stora invandringsvågen:

”Det är inte invandringens fel att det bulldoftande folkhemmet, så som vi minns det, förändrades.

Det var inte kurderna som flyttade industrierna till låglöneländer, det var inte palestinierna som stängde post- och bankkontoren och flyttade statliga jobb till städerna.

Det var inte somalierna som byggde volymhandeln och tömde stadskärnorna, sålde apoteken och privatiserade sönder landets järnvägsunderhåll.

Det var inte syrierna som genomförde försämringarna i sjukförsäkringssystemet.

Och det var faktiskt heller inte ensamkommande barn från Afghanistan som lade ner byskolorna och sänkte A-kassan”.

Kan även djur bli psykiskt sjuka? I över en månad har en talgoxe uppfört sig minst sagt märkligt ute på vår altan. Den hoppar ihärdigt mot det höga panoramafönstret. Upp och ner, upp och ner, upp och ner... I timmar ibland. Sen försvinner den, men är snart tillbaka igen. Och samma ritual om och om igen.

Hen bör söka vård!

Trädgårdens vårbruk och bevattningsförbud är ingen genial kombination, så därför studerar jag förväntansfullt SMHI:s rapporter och försöker hitta några droppar.

I slutet av förra veckan utlovades 0,6 millimeter nästkommande lördag (11 maj). Någon dag senare hade regnet flyttats till 13 maj. Nu med 1,7 mm. Och just nu, torsdag, spår SMHI snustorrt ända fram till 19 maj.

Hur ska vår nya gräsmattan klara sig?

Äntligen! Varpapremiär. Utomhus. Sten. I Fole. Otränad. Är jag ändå i form? Finns inte Bäl med i resultatlistan i måndagstidningen är jag inte det. I form.

Fria Storsudrets totalförsvar tänker överta bilparkeringen utanför Ica-affären i Burgsvik.

– Vi behöver parkeringen för att öva soldaterna i uppställning i raka led, huvudvridningar åt både vänster och höger och för praktisering av ”Givakt!” och ”Lediga!”, säger totalförsvarsöverintendentschefen Mats Nidra.

Affärens bilburna kunder hänvisas till parkeringen vid Ica i Havdhem.

bison.gotland@telia.com

Krönika

Så jobbar vi med nyheter