"Mina förfulningskurer har gett resultat"

Trångbott i ”öppna samhället”. Ser för jäklig ut! Vem bryr sig? De immuna. Konkurrensutsatt försvar.

17 februari 2020 06:00

Bit ihop! Ligg lågt! Knip käft!

Viktiga paroller i det alltmer trångbodda ”öppna samhället”. Den här tidningen tar i en välkommen artikelserie upp den tystnadskultur som breder ut sig. I skolan och inom fackförbunden bland annat. Mats Pettersson, tidningens redaktionschef och ansvarige utgivare:

”Vi har pratat med lärare som vittnar om utbredda problem på sina arbetsplatser, de berättar om härskartekniker, att de tystas och även om hur rädda de är för att ha åsikter eftersom de stämplas som besvärliga svikare och drabbas av stora konsekvenser.”

En fråga till Mats Pettersson: Hur är det med tystnadskulturen på tidningsredaktionerna?

 

Mina dagliga förfulningskurer har gett resultat. Såriga kinder, flammig perforerad näsa, rödstorprickig flint.

Jag ser för jäklig ut!

För fjärde gången behandlas jag för solskador, någon form av hudcancer. Vi ljushyade ska absolut inte vistas barhuvade utomhus på sommaren. Mina hudskador grundlades i ungdomen på badstranden i Slite. En tuff kille badar inte med mössa! 

Avgörande var dock en solig, het vandring i öknen. Vi var några journalister som illegalt tog oss över gränsen in i Jordanien och kriget där. Vi gick vilse, jag var barhuvad.

Därför ser jag nu ut som jag gör.

 

FN om södra Afrika: Klimatdriven katastrof, två gånger snabbare än det globala genomsnittet. Angola: Unga flickor tvingas sälja sex för 500 kwanza (10 kronor) vilket räcker till ett kilo bönor eller två kilo majs.

Vem bryr sig?

 

Kungen mördar Silvia och statsminister Löfven. Men kungen kan inte straffas, för han har immunitet så länge han är protestant. Befängt? Ja, men så är det.

Jag läser nyheten om Matteo Salvini, Italiens förre inrikesminister och ledaren för främlingsfientliga Lega. Han blir av med sin immunitet och riskerar 15 års fängelse för att han hindrat 131 migranter att gå i land efter att ha räddats ur Medelhavet.

– Jag har räddat Italien! säger Salvini. 

 

Fria Storsudret har, precis som storlandet Övriga Gotland, problem med ekonomin. Vid senaste sammanträdet föreslog den socialvänstermiljöcenterliberala (SVMPCL) minoriteten att det ständigt penningkrävande lokalförsvaret ska konkurrensutsättas. 

Högermajoriteten (MKDSD), under ledning av deltidsanställde militärbefälhavaren Micke Rydén, röstade dock ner förslaget och lämnade därefter föraktfullt fnysande sammanträdet.

 

PS. Tisdag 12-14. Hudskadevernissage hemma hos mig. Jag bjuder på äppelcider och kakor.

Mejl: bison.gotland@telia.com

Så jobbar vi med nyheter
Opinionsmaterial