BILDER: Så blir nya kvarteret i Visby

Det kommer att byggas 180 nya lägenheter på A7-området i centrala Visby. Nu kan Helagotland.se visa upp hur det nya området kommer att se ut.

28 september 2016 07:15

Det var i torsdags som Region Gotland presenterade att Gotlandsbyggen, HSB och Växjöbaserade GBJ Bygg ska bygga varsitt område i kvarteret Signallottan på A7-området. HSB ska bygga runt 60 bostadsrätter och de två andra företagen ska bygga runt 120 hyresrätter. Bolagen får bygga på varsin del av kvarteret – så några av bilderna är inte exakt som det kan komma att se ut i verkligheten. Men statsarkitekten Christian Hegardt är nöjd med de förslag som de tre byggbolagen arbetat fram.

– Jag är ganska imponerad över de här förslagen, jag tycker de håller väldigt hög klass. Helheten hålls ihop av den centrala parken och byggnaderna ligger ut mot gatorna. Sammantaget kommer det här området bli fantastiskt, det känns väldigt lovande, säger han.

För Gotlandsbyggens del är det första större byggprojektet som bolaget kommer att genomföra. De har tagit hjälp av Vida Arkitektkontor för att arbeta fram skisserna.

– De har åstadkommit den miljö som man vill se i kvarteret. De har anlitat duktiga arkitekter och har ett väldigt bra område, säger Christian Hegardt om det enda gotländska företaget.

Han är även nöjd med vad HSB och GBJ Bygg arbetat fram. Det sistnämnda bolagets planer påminner om hur det ser ut på Terra Nova.

– De bygger i trä och påminner lite om Boklok-projektet. Det kommer mer trähus till Gotland och det är intressant, säger Christian Hegardt.

HSB är bolaget som kommer att producera bostadsrätterna.

– De gjort lite mer folkhemsarkitektur med bastant bebyggelse, men väldigt fin ändå.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter