Inspirationsdagen "92 möjligheter" har som utgångspunkt att Gotlands samtliga socknar har möjlighet att öka sin tillväxt, och evenemanget har även fått sitt namn efter Gotlands 92 socknar.

I januari i år hade inspirationsdagen premiär, vilket gick över förväntan enligt arrangörerna.

– Det blev total succé. Det var över 300 personer som kom, och det var långt över vad vi vågat hoppas på, säger initiativtagaren Oskar Lindehejd, bankchef på Swedbank Gotland.

Artikelbild

| Mia Stuhre från Region Gotland är en av initiativtagarna bakom "92 möjligheter".

LÄS MER: De ser möjligheter över hela ön

Den 17 januari nästa år är det dags för "92 möjligheter" på Wisby Strand igen, och om den första upplagan handlade om idéskapande så riktar man nu in sig mer på hur idéer ska förverkligas.

– Det blir mer fokus på genomförandet nu, vilket var en önskan från besökarna förra gången. Målen med dagen är att bidra till kunskapsöverföring, ge inspiration samt erbjuda ett erfarenhetsutbyte och nätverkande, säger Oskar Lindehejd.

Vad vill ni att besökarna har med sig när de går från Wisby Strand den 17 januari?

Artikelbild

| Oskar Lindehejd, bankchef på Swedbank Gotland.

– Vi vill att de ska få med sig kunskap och idéer, att de känner sig inspirerade och att de känner att de fått dela med sig av egna erfarenheter samt tagit del av andras.

Under inspirationsdagen kommer ett flertal föreläsningar att hållas på olika teman kretsande kring tillväxt, både med nationella och lokala kopplingar. Bland andra kommer Jane Lindell Ljungren från Hattstugan i När att föreläsa.

Artikelbild

| Roger Hammarström, projektledare Tillväxt Gotland.

"92 möjligheter" arrangeras av Region Gotland, Swedbank Gotland, Uppsala universitet Campus Gotland samt Geab.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.