Annons

"Jag vill ha två skagenbåtar till lunch"

Stora Coop har allt för ditt sommarfirande och tipsar särskilt om deras catering. "Smörgåstårtan är bland de godaste som finns på ön", säger Markus Wahlgren, butikschef.

Visby 10 juni 2021 11:27
Detta är en annons som är köpt av ett företag.


Stora Coop har ett stort utbud för catering och kan hjälpa till vid stora firanden, midsommarfester och andra högtider. Det är bland annat möjligt att beställa olika smörgåstårtor, bufféer, tårtor och bakelser. 

– Det går väldigt snabbt och enkelt att boka där. Sedan är det väldigt smidigt när man ska komma in och hämta, det går på hemsidan att ställa in precis vilken tid som man vill komma. Cateringvisby.se är en väldigt enkel sida för bokning och ett bra tips är att vara ute i god tid. Smörgåstårtan är bland de godaste som finns på ön, och vi vet sedan tidigare att Gotland är bra på smörgåstårtor, säger Markus Wahlgren, butikschef vid Stora Coop i Visby. 

– Jag är själv svag för korvar, salami, lufttorkad skinka med oliver. Det får gärna vara lite ost också. 

Han säger att om man inte vill köra catering – så kommer allt för till exempel midsommarfirandet finnas i butiken. Det kommer bland annat vara fulladdat med färskpotatis från Stora Tollby, jordgubbar från Bärgården, Gotlandslimpa från Eskelunds, glass från Gute Glass samt läsk och öl från Barlingbo Bryggeri. 

– Stefan Olsson från Bärgården har lovat att han ska plocka de allra godaste jordgubbarna till våra kunder och Andreas Wiklund från Stora Tollby har sagt att han ska tvätta våra potatisar lite extra. Sedan kommer Therése från Eskelunds att baka gotlandslimpor med lite extra värme och kärlek.

Coop Gotland älskar det lokala och vill ha så många lokala råvaror som möjligt i butiken. Han tipsar även om att den alkoholfria avdelningen kommer vara välfylld under hela sommaren. 

– Ta gärna en stor stark men varva med alkoholfritt, ”för det livet vi lever ska inte ta livet av vår lever". 

Önskar du något särskilt till ditt eget midsommarfirande? 

– Ja, jag hoppas att min fru Ella ger mig en buffé A' la Europa och en Skagenbåt. Det hade varit fantastiskt! Jag älskar Skagenbåtar! Och min kära fru, jag tar gärna två till midsommarlunchen. 

Vill du ha hjälp med catering inför ditt firande? Spana in Coops utbud här! 

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent på Gotlands Media. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister.