BRA pausar all trafik från Visby

BRA pausar all sin inrikestrafik mellan 6 april och 31 maj meddelade man under onsdagen på sin hemsida.

1 april 2020 17:07

Under onsdagen meddelade BRA på sin hemsida att man kommer att pausa all sin inrikestrafik mellan 6 april och 31 maj. 

"Regeringens och Folkhälsomyndighetens skarpa uppmaning till svenska befolkningen att inte resa inom landet gör att vi inte har några kunder kvar som flyger med oss och behöver därför ytterligare anpassa vår trafik efter de nya förutsättningarna", skriver man på sin hemsida.

Man skriver även att man gjort allt man kan för att upprätthålla trafiken för kunderna, trots ett fåtal flygningar. Men nu är det alltså för lite folk som väljer att flyga för att det ska gå att upprätthålla trafiken.

"Vi är verkligen ledsna över hur det här påverkar våra kunder, men kraftsamlar och vill verkligen tacka alla er som kämpar och tror på oss", skriver man på sin hemsida.

De passagerare som berörs av inställda flyg kommer att kontaktas, och biljetterna kommer att fås till godo.

UPPDATERING 18:19
Visby Airports flygplatschef, Gunnar Jonasson, har förståelse för det affärsmässiga beslutet som BRA har tagit, men påpekar även att det påverkar gotlänningarna extra mycket på grund av vårt ö-läge.

– Med sin minskade tidtabell har de flugit 7 dagar i veckan, en tur om dagen. På morgonen från Gotland och tillbaka på kvällen. Och det är de turerna som försvinner nu, säger Gunnar Jonasson.

Beslutet gör att det blir avsevärt begränsade möjligheter för gotlänningar att resa till och från ön med flyg framöver.

– Det innebär att vi nu bara har en tur och retur per dag med SAS sex dagar i veckan, måndag till fredag och söndag, att vänta nu från och med måndag.

Utöver Sas passagerarflyg avgår även ett postflyg från Gotland på kvällen, och ankommer varje morgon måndag till fredag.

– Det är den trafik som återstår. Sen håller flygplatsen öppet eller beredskap för annat typ av samhällsviktigt flyg som ambulansflyg. Vi har också avtalat att hålla öppet för försvarsmakten, säger Gunnar Jonasson.

För Visbys del pausasföljande linjer:

Visby - Stockholm Bromma mellan 6 april och 31 maj 

Visby - Göteborg mellan 23 mars och 31 maj

Visby - Malmö mellan 23 mars och 31 maj.

Så jobbar vi med nyheter
David Skoog