Canal Digital planerar tillslag mot piratvisningar

Mitt under Politikerveckan spelar Sveriges herrar åttondelsfinal i fotbolls-VM. Men matchen mot Schweiz kommer även vara en match för Canal Digital. De kommer nämligen göra en del tillslag mot piratvisningarna enligt Breakit.

2 juli 2018 15:55

Många arrangörer under Almedalsveckan planerar att visa fotbolls-VM i sitt tält, men då måste man ha en licens. Företaget som ansvarar för licenserna är Canal Digital. Enligt uppgifter till Breakit kommer Canal Digital under tisdagen göra tillslag mot eventuella piratvisningar runtom på ön. Canal Digitals marknadsdirektör, Maria Sörnell, bekräftar uppgifterna.

– Canal Digital är den enda tv-operatören som säljer licenserna och det är vårt ansvar att skydda den upphovsrätten. Vi genomför tusentals kontroller under hela VM, säger hon till Breakit.

En licens behövs när en match visas offentligt och en arrangör vinner kommersiellt på evenemanget. En licens kostar mellan 15 000 och 550 000 kronor beroende på antal gäster och om arrangören har alkoholtillstånd. Kontrollerna sker helt anonymt.

– Om man inte har avtal rapporteras det in till oss på Canal Digital och sedan skickar vi ett kravbrev till den här restaurangen, säger Maria Sörnell.

Listan på krogarna som får visa fotbolls-VM

Fårö Strandcafé

Bruna Dörren, Ljugarn

Strand Bistron, Ljugarn

Slite strandbar, Slite

Joda, Visby

Wisby Hof, Visby

Wisby Strand/Kallis, Visby

Restaurang Brödernas, Visby

Borgen, Visby

O'Learys, Visby

Fiket i Burgsvik

Pighuset Tapas & Cava, Ljugarn

Källa: Canal Digital.

Så jobbar vi med nyheter
Philip Sandell