De går in som delägare i Leva Kungslador

Ägarna bakom Leva har under en längre tid sökt nya finansiärer. Nu är det klart att ett gotländskt bolag kliver in som delägare i Leva. "Det är ett perfekt giftermål", säger Susanne Liljenberg, en av grundarna till Leva.

4 april 2017 17:45

Entreprenören och mångmiljonären Karsten Inde valde i november förra året att lämna Leva Kungslador. Därmed sökte grundarna Susanne Liljenberg, Helena Bloom och Pernilla Öfvergård efter en ny finansiär. Under tisdagen blev det klart att det gotländska eventbolaget Hansa Event kliver in som en ny delägare.

– Hansa Event är exakt vad vi sökt under lång tid. Det är ett bolag på frammarsch som har lång erfarenhet av att jobba med event på Gotland. Vi på Leva har ett starkt varumärke och har på några års tid blivit ett av Gotlands främsta besöksmål. Med Hansas kompetens inom möten, event och konferenser är det ett perfekt giftermål, säger Susanne Liljenberg, en av grundarna till Leva Kungslador, i ett pressmeddelande.

Eventbolaget kommer bland annat att ansvara för utvecklingen av event, möten, kryssningar, bröllop och andra typer av gruppbokningar. Mattias Thunholm, vd Hansa Event, kallar Leva Kungslador för "ett besöksmål i värdsklass".

– Leva är en underbar plats, vi har redan idag haft många stora event där. Nu får vi chansen att vara med och utveckla platsen ytterligare. Grundarna har gjort fantastiskt arbete med att ta platsen från ett par råa lador till ett besöksmål i världsklass. Vi på Hansa är lyckliga över att få vara med på den resan framåt, säger Mattias Thunholm i pressmeddelandet.

LÄS MER: Därför lämnar mångmiljonären Leva

Susanne Liljenberg säger att sommarverksamheten är lönsam för bolaget. Men att de nu hoppas att Hansa Event kan vara med och utveckla verksamheten året runt. Hon vill inte gå in på hur stor del av Leva Kungslador som bolaget köpt. Men hon berättar att det är en affär i flera olika steg.

– Sommarverksamheten på Leva är redan idag väldigt lönsam och vi har haft en hel del bröllop och event under traditionell lågsäsong. Nu växlar vi upp tillsammans med Hansa för att framför allt utveckla vår- och höstverksamheten från mellansäsong till högsäsong – ett levande Leva året runt, säger hon.

Hansa Events grundare Thomas Wickman är väldigt nöjd med att affären nu är i hamn. För deras del är det ett bra komplement till deras övriga verksamheter.

– Vi har länge saknat en arena i Visby med landsbygdskänsla där vi kan kombinera aktiviteter, mat och dryck som känns genuint och äkta. Nu har vi fått tillgång till den absolut bästa tänkbara arenan, säger Thomas Wickman.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid