De skänker 1 500 hjärtan till sjukvården

Under torsdagen levererades 1 500 sockersöta vaniljhjärtan till den gotländska sjukvården. "Vi måste hjälpas åt genom den här krisen", säger initiativtagaren Jan Westberg.

27 mars 2020 18:11

Det var efter Ica Maxis initiativ, när de skänkte flera pallar med frukt och godis till den gotländska sjukvården, som Jan Westberg kom på att han också ville bidra. Han kontaktade Beatrice Ottfalk, som är vd för Heart of Sweden, och sedan var bollen – eller degen – i rullning.

– Jag ville skicka hjärtan till de som jobbar inom vården, det känns som en stark symbol, säger han.

Jan Westberg arbetar som konsult för Heart of Sweden, som är ett industriellt bageri i Hemse som bakar kakor i olika former. Mest kända är de för sina vaniljhjärtan, och det var just dessa hjärtan som under torsdagen landade på sjukvårdens fikabord.

– Vi har fått jättefin respons, de har blivit jätteglada. Vi måste hjälpas åt genom den här krisen, om vi kan göra något litet så vill vi göra det. De som jobbar inom vården gör ett fantastiskt jobb, säger Jan Westberg.

För att nå ut till den gotländska vården kontaktade han vårdledningen, som sedan sett till så att kakorna delas ut på de olika avdelningarna.

– De har ställt upp maximalt, säger Jan Westberg.

Det är inte bara Heart of Sweden och Ica Maxi som skänkt sötsaker till de som kämpar på i coronakrisen. I Visby har bland annat Mormors café bjudit de hemlösa på Birkagården på kakor och i Hemse har de som bor på äldreboendena bjudits på tårtkalas. Under fredagen bjöds även boende och personal på Burgsviks äldreboende på en rejäl fest med tårtor i alla dess former.

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström