De tar soporna i egna händer

Varken markägarna vid Tofta strand eller Region Gotland tar hand om soporna. Nu har Lars Andersson på Hill och Visby Centrums Magnus Olsson och Magnus Larsson fått nog.

7 juli 2015 13:41

Det var Lars Andersson som under måndagen bjöd in företagare och Region Gotland till ett möte på Tofta strand angående soporna.

Men ingen dök upp till mötet.

Nu har trion från Hill och Visby Centrum skramlat ihop pengar från företag och för samtal med föreningslivet om att de mot ersättning ska kunna sköta sophanteringen.

– Jag pratade med de som sitter på kontakter inom föreningslivet för att se om de kan bidra med mankraft, och så har vi pratat med regionen om vi får använda de 35 tunnor som finns på plats, berättar Lars Andersson.

Hittills är det Hill, Gotland.net, McDonalds och Snicken som bidrar med pengar, men de hoppas på att bli fler.

– Vi vänder oss till de företag som inte bara ser till sin egen lilla näring, utan också tänker "hur kan vi bevisa att Gotland kan samarbeta?", säger han.

De hoppas på att kunna vara igång senast på måndagen i vecka 29 och fortsätta till vecka 33.

Lars Andersson är märkbart irriterad på situationen som har uppstått.

– Jag tycker att det här är ett strålande exempel på oförmågan att se bortom sin egen verksamhet oavsett om det gäller Regionen eller för den delen de som äger marken kring Tofta. Man måste vara extremt pragmatisk och se hur man kan lösa det tillsammans, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
Cristina Jardim Ribeiro