Entreprenörens storslagna planer för marinan

Entreprenören Magnus Frej har storslagna planer för Fårösunds marina, som han ägt i drygt 2 år. "Som ett gotländskt och analogt Puerto Banús", säger han.

10 september 2019 21:09

Företagaren Magnus Frej köpte marinan i Fårösund under våren 2017, och sedan dess har han hunnit haft marinan öppen i tre somrar och bland annat haft konserter med Joakim Thåström och Smaklösa. När han gästade höstpremiären av Mediabaren i fredags avslöjade han dock att han har ännu större planer för hamnen och den stora hangaren.

– Vi hade möte med regionen i dag och träffade stadsarkitekten då vi vill försöka ändra användningen så att vi kan bygga bostäder på fastigheten, och därigenom skapa ett gotländskt och analogt Puerto Banús. Det kanske är en dålig jämförelse, men tanken är i alla fall att man ska kunna bo i hamnen och att marinan blir en symbios av flera olika saker. Det känns som ett jättespännande projekt, sade han under intervjun.

LÄS MER: Han har stora planer för Fårösund

Puerto Banús ligger på den spanska solkusten, sex kilometer sydväst om Marbella, och är en hamn med plats för 1 000 båtar. I hamnkvarteren finns såväl hotell och restaurang som bostäder och ett casino.

Magnus Frej avböjde på tisdagen att kommentera planerna ytterligare, men berättade under intervjun i Mediabaren att han redan informerat några av de närmaste grannarna.

– En granne som har fastighet både åt norr och åt väster sade att det såg fantastiskt ut, medan en annan granne, en sommargotlänning, svarade: "det är jävligt fult om du frågar mig", berättade han med ett skratt.

LÄS MER: Nu har paret öppnat Fårösunds nya hotell

Förutom Fårösunds marina äger Magnus Frej även Sundsmacken samt det nyöppnade Hotell F-GRÅ. Även de verksamheterna ligger i Fårösund.

Se när Magnus Frej pratar om planerna för marinan i klippet ovan.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg