Solens senaste närvaro har lett till att flera campingar nu har gäster i stugorna sommaren ut. På Ljugarns semesterby och camping har de haft en fin försäsong med sina 20 nya stugor. De totalt 40 stugorna är uppbokade fram till slutet av augusti.

– Det ser mycket ljust ut inför sommaren. Så här mycket bokat har jag aldrig haft, säger Johan Bergner vid Ljugarns semesterby och camping.

LÄS MER: Gotlänningarna njuter av den strålande försäsongen.

Artikelbild

| Det är speciellt stugorna som är populära för de som besöker ön.

För Jonas Hennings nya satsning, Slite camping, är det även tryck på bokningen. Samma läge är det för Slite stugby, som han också driver, då de har fullbokat även första helgen i september.

– Vi har alltid någon lucka här och där, i och med att vi bokar öppna avresedagar, men mer än ett par dagar går det inte att bo hos oss om man bokar nu, säger han.

Det är flera campingar som har slut på stugor att erbjuda. Bland annat Björkhaga Strandby och restaurang som har haft ett riktigt uppsving i år. Valla Sigurdardottir vid Björkhaga menar att det är ett resultat av deras satsningar på renoveringar, nya grafiska profil och sin närvaro online. Framför allt är det restaurangen som har fyllts på tack vare det fina vädret.

– Sommaren ser fantastiskt bra ut. Det fina vädret har lett till att de sista platserna nu är fyllda fram till augusti, säger Valla Sigurdardottir.

Däremot finns det platser kvar för husvagn, husbil och tält runt om på ön. Vid Burgsviks camping märks det framför allt på husvagnscampingen där det fortfarande finns lediga platser inför semesterveckorna.

Anna Johnsson vid Burgsviks camping menar att det beror på att båtarna är fulla och dyra för de med husvagn. Eva Hallgren vid Åminne fritid och havsbad tror också att det är kopplat till båtturerna.

– För en familj med två barn är det dyrt att åka hit. De vill inte heller boka nattfärjan, säger hon.

LÄS MER: Vdn:s svarar: "Populära avgångar ger högre priser"

På Sudersand resort ser det lika ljust ut som från tidigare år. Rolf Lindvall menar att det alltid finns några platser kvar på campingen och tror inte det har med båtarna att göra.

– Folk här bokar i tid. Här i slutet av maj, med det fina vädret, passade många på att boka sin plats, säger han.

Även Kneippbyn har det bra med gäster inför sommaren. Med sina nya satsningar, som exempelvis glamping och ny fiskeby, har de bokningar i linje med budgeten.

– Det ser bra ut med siffrorna, säger Kneippbyns vd Bobbo Werkelin.