KLART: Här byggs nytt hotell för 180 miljoner

Till sommaren 2019 kommer ett nytt hotell att stå klart i Visby. På fredagen kom de tre parterna överens om bygget som kommer att innefatta pool, kafé och totalt 90 rum.

26 januari 2018 13:30

Det är parterna Österled fastighet AB och Innerstaden AB som kommit överens med byggföretaget Nybergs entreprenad AB om att bygga ett hotell på fastigheten Kransborren i södra Visby, som i folkmun kallas Kokkolokko-området. Hotellplanerna har funnits i många år men området har varit diskuterat i omgångar eftersom det innehåller ett skogområde som används flitigt av hundägare och förskolor i närheten.

LÄS MER: Se skisserna på det nya hotellet

I ett pressmeddelande skriver Johan Gate, som företräder Österled fastighet AB, att utseendet på hotellet blir i enlighet med det sökta och godkända bygglovet. Hotellet kommer att innehålla 72 fyrbäddsrum, 16 tvåbäddsrum och två enkelrum. Det blir dessutom pool, kafé och utegym på fastigheten.

– Vi hoppas på att i samarbete med Region Gotland kunna skapa en fin miljö så att Kokkolokkoskogen kan leva kvar i någon mening, säger Johan Gate i pressmeddelandet.

Inom kort kommer grannar att bjudas in till ett informationsmöte.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg