Klassiska restaurangen i Visby är till salu

Restaurangen i Visby har funnits sedan 1983, men nu väljer den nuvarande ägaren att sälja verksamheten. "Gäller att hitta en spekulant som kan betala", säger mäklaren.

4 augusti 2018 08:00

Den närmast klassiska restaurangen Isola Bella i Visby är till salu. Stället, som serverar italiensk mat, har funnits på samma adress på Södra kyrkogatan sedan 1983. Restaurangen lades under torsdagen ut till försäljning via bolaget HRF Förmedling. Utgångspriset för verksamheten är sex miljoner kronor. Omsättningen uppges vara tio miljoner per år.

Restaurangens nuvarande ägare, Nenad Egic, vill inte närmare kommentera försäljningen, utan hänvisar till att han väljer att sälja restaurangen av personliga skäl. Han har drivit Isola Bella i sju år, och är också inblandad i driften av bland annat restaurangerna Isola Bella By The Sea vid Snäck, Trattoria Bella på Tofta Strand samt Hamnkrogen i Herrvik. I försäljningen som nu är aktuell handlar det dock bara om Isola Bella i Visby.

Enligt mäklarannonsen väljer Nenad Egic att sälja för att kunna "gå vidare med sina andra anläggningar".

– Ägaren har gjort ett kanonjobb, och det är ett välkänt ställe med en väldigt speciell lokal, säger ansvarige mäklaren Lars Nilsson vid HRF Förmedling.

Enligt honom kommer försäljningen att genomföras som en inkråmsaffär.

– Som jag förstår har det blivit lite för mycket för säljaren just nu, så han väljer att satsa på de andra verksamheterna i första hand.

Lars Nilsson menar att Isola Bella går bra.

– Rent ekonomiskt är det en bra anläggning som man tjänar pengar på, och som har öppet året runt, vilket inte alla ställen i Visby har. Men det gäller att hitta en spekulant som kan betala. Det är tyvärr det tuffa läget i dag i restaurangbranschen.

Isola Bella har sedan starten 1983 haft fem ägare, enligt mäklaren.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa