Mini-Almedalen i huvudstaden

Almedalsveckan tjuvstartar i miniformat redan den 14 mars, då Region Gotland anordnar ”Almedagen”, i Stockholm.

8 februari 2019 08:11

Redan i mitten på mars blir det en endagars uppladdning inför Almedalsveckan, i Stockholm. Det nya konceptet ”Almedagen” ska förhoppningsvis locka fler till sommarens stora evenemang, hoppas värden för Almedalsveckan.

– Det blir en inspirationsdag för att hålla liv i Almedalen även utanför veckan, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan.

Med ”Almedagen” vill Region Gotland locka tidigare och framtida arrangörer samt potentiella besökare till Almedalsveckan.

– Vi vill visa vad som är på gång och bibehålla intresset för veckan. Vi får också många frågor om framtiden och det här är ett sätt att kunna svara på dem gemensamt, säger Mia Stuhre.

Även om det exakta programmet inte är spikat så är det klart att det blir en öppen samhälls- och politikdebatt i seminarieform.

– Tanken är att det ska bli som en Almedalsvecka fast väldigt komprimerad, säger Mia Stuhre.

Till dagen är representanter från det gotländska näringslivet inbjudna för att kunna hjälpa framtida besökare med praktiska saker, såsom att boka transport, lokaler och catering till sina evenemang under vecka 27.

– Det blir som en minimässa, med betoning på mini, säger Mia Stuhre.

Idén om ”Almedagen” framfördes förra veckan under en workshop och intresset bland företagarna för att delta den 14 mars är stort, enligt Mia Stuhre.

Detaljer om ”Almedags”-programmet och lokal släpps inom kort.

Så jobbar vi med nyheter
Eleonor Svensson