Nu har butiken öppnat verksamheten igen

Under torsdagen slog Ica nära Roma upp portarna för sin tillfälliga butik på Sockerbruket i Roma.

21 juli 2018 13:15

Under torsdagen öppnade Ica nära Roma upp sin verksamhet igen efter branden i maj. Ica-handlaren Tomas Walfridsson är både trött och nöjd efter öppningen.

– Man såg att många ville ha tillbaka sin butik och det blev en dag med mycket känslor och kramar, säger Tomas Walfridsson, Ica-handlare för Ica nära Roma.

Butikens försäkringsbolag tillåter inte kontanthanteringen i butiken men i övrigt berättar Tomas Walfridsson att det fungerar som en vanlig butik.

– Saneringen är ännu inte klar, så vi får avvakta och se. Här på sockerbruket blir vi nog kvar i fyra till fem månader till. Men den här lösningen är verkligen guld värd att vi kan ha öppet och samtidigt låta återbyggandet fortsätta utan att bli störd.

Några som har fått en hektisk tid med Icas frånvaro är Coop Roma. Butikschef Elin Sandelin menar att det har varit en svettig men kul period.

– Det har varit en kaotisk tid minst sagt. Vi är väldigt glada över den här chansen att få visa upp oss.

Enligt henne har det märkts finansiellt med deras butiksmonopol och hoppas på att de lyckats lockat till sig lite Ica-kunder.

– Jag hoppas att vi har varit så pass charmiga att några bestämmer sig för att komma tillbaka.

Trots att de miste monopolet känner hon sympati för Ica Roma och den tuffa tid som har varit.

– Jag ska inte säga att det känns tråkigt att de är tillbaka. Jag är glad för Tomas skull att han har hittat en lösning. Jag förstår att det har varit en tuff tid för honom.

Så jobbar vi med nyheter
Filip Magnusson