Nypelius om företagarens svek: "Ett avtal ska hållas"

Fredagens Mediabaren bjöd på gäster med en stark koppling till näringsliv och företagande. Det blev även en hel del sportprat – och en och annan rak puck som utdelades under kvällens samtal.

5 april 2019 20:14

Först ut på fredagskvällens Mediabar, den andra för i år, var dock sommargotlänningen och entreprenören Karsten Inde. En man som figurerat allt oftare i gotländsk media men som inte är helt känd för den stora massan på Gotland. Den senaste tiden har det mesta handlat om Indes bolag Hemsehem och byggplanerna på gamla A7 - en fastighet man köpt av regionen med löfte att bygga 90 hyresrätter, något som inte efterlevdes.

LÄS MER:"Ilska över uteblivna hyresrätter"

Samtalet med kvällens programledare, som vanligt Helagotland.se:s redaktionschef Mats Pettersson, handlade bland annat om den framgångsrike företagarens något avvikande politiska läggning. Att vara aktiv socialdemokrat och samtidigt mycket förmögen är en sak, men att dessutom flytta till Danderyd...

– Det var först då som jag förstod innebörden att "komma ut", när jag berättade om min ideologiska övertygelse bland grannarna.

LÄS MER: "Bygget av nya lägenheterna påbörjat"

Fastighetsägaren hade sagt inför programmet att han nog hamnat på regionens "shitlist" efter att ha frångått kravet på hyresrätter i tidigare nämnd affär. Det skulle visa sig stämma, när regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius, som var kvällens nästa gäst, delade ut en tydlig känga:

– Har man tagit i hand på något så ska man hålla det. Ett avtal ska hållas, svarade hon på frågan om Karsten Inde verkligen hamnat på kant med regionen.

Det var långt ifrån allt som togs upp under fredagskvällens samtal. Årets andra Mediabar gästades även av Adam Ladebäck. Han är kanske mest känd som chef för Ung Företagsamhet på Gotland, men frågorna från programledaren handlade mer om Adam Ladebäcks karriär som elitdomare i fotboll.

Se hela sändningen från årets första Mediabaren i efterhand här. (LÄNK).

Så jobbar vi med nyheter
Jenny Nilsson