Petra och Carl tar över kaféet på Fårö

Paret som ska driva kaféet vid Bergmancenter i sommar brinner verkligen för kvalitetskaffe och -te "Vi vill väldigt gärna berätta om det vi serverar", säger Petra Ahlman.

8 april 2020 20:08

Carl och Petra Ahlman i Hellvi tar över kaféet vid Bergmancenter och när centret öppnar för sommaren slår också Kafé Törst upp portarna. 

Både Carl, uppvuxen på Gotland, och Petra, bördig från Finland, har arbetat med varma drycker i många år. De träffades 2011 när de båda jobbade på kafferosteriet Johan & Nyström. Petra Ahlman har även grundat företaget The Seventh Cup som importerar kvalitetste.

I dag arbetar Petra med importföretaget och Carl, som är konstnär, målar numer tavlor på heltid.

Har ni någon erfarenhet av att driva kafé?

– Jag har drivit kafé i Finland och Carl, som kommer härifrån, har drivit ett sommarkafé för länge sedan i Hellvi. Men vi har jobbat med kaffe och te i över 25 år och har mycket erfarenhet av specialkaffe och specialte.

– Vi kommer att köra i sommar och se hur det går. Om det går bra så kör vi vidare nästa år.

Petra Ahlman vill inte bara att gästerna ska dricka och äta gott, utan även lära sig något.

– Vi vill väldigt gärna berätta om vad det är vi serverar, varifrån det kommer och hur det produceras. Det finns så mycket att berätta som ofta inte kommer fram.

På grund av coronapandemin är det svårt att veta säkert när Bergmancenter och därmed också Kafé Törst kommer att öppna för säsongen, men planen just nu är att de öppnar 1 juni.

– Vi får ta det som det kommer, men vi är positiva inför sommaren och tror och hoppas att folk hittar till oss, säger Petra Ahlman.

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin