Regionen tittar på ytterligare krispaket

Region Gotland planerar ytterligare ett krispaket till Gotlands företag – bara dagar efter att de första åtgärderna presenterades. Det avslöjade regiondirektör Peter Lindvall vid ett frukostmöte på torsdagsmorgonen.

26 mars 2020 10:01

Regionen lägger åtskilliga miljoner på stödåtgärder till det gotländska näringslivet i coronakrisen. Det blocköverskridande krispaketet presenterades under en presskonferens i måndags och dagen därpå klubbades flera av åtgärderna igenom av regionstyrelsen. 

Redan nu diskuterar Region Gotland ytterligare ett krispaket riktat till öns företag. Det berättade regiondirektör Peter Lindvall under ett frukostmöte med gotländska näringslivet på torsdagsmorgonen.

– Det viktiga är att de åtgärderna vi nu har beslutat om får bra effekt och att de kommer företagarna till godo. Redan nu finns det diskussioner om hur ytterligare ett paket kan se ut. Vi är redan nu i planeringen av steg två, tre och fyra, säger han. 

Tillväxt Gotland, Gotlands Förenade Besöksnäring, Företagarna, Svenskt Näringsliv, Lantbrukarnas Riksförbund och Visby Centrum bjöd in till mötet, som livesändes (och finns att se i efterhand) på Gotlands besöksnärings Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson