Så går det med Ica-butiken i Roma

Sedan Ica Nära i Roma totalförstördes i en brand i våras har saneringen pågått av lokalen. Nu börjar dock handlaren Tomas Walfridsson ana en nyöppning av butiken i horisonten. "Vi känner en framåtanda", säger han.

4 oktober 2018 19:05

Ica Nära i Roma totalförstördes i en brand den 12 maj tidigare i år. Det stod snabbt klart att lokalen inte skulle kunna användas på länge, och i stället öppnade handlaren Tomas Walfridsson upp en tillfällig butik i ett tält vid det gamla sockerbruket i Roma. Butiken öppnade i mitten av juli, och Tomas Walfridsson berättar att sommaren fungerat bra, även om värmen ställt till det en del.

– Vissa dagar var det svårt med värmen då klimatanläggningen inte hängde med riktigt. Trots det måste jag säga att det fungerat förvånansvärt bra, säger han.

LÄS MER: Nu har butiken öppnat verksamheten igen

Enligt Ica-handlaren är ambitionen att hålla den tillfälliga butiken, som har ungefär 55-60 procent av det ordinarie utbudet, öppen under vintern, även om han inser att kylan kan bli ett problem.

– Jag sticker inte under stolen med att jag är orolig för vintertemperaturen. Vi har precis bytt takbeklädnad, och den ska stå emot väder och vind bättre, men hur klimatanläggningen svarar upp mot värmebehovet vet vi inte i nuläget. Det är ett oskrivet blad.

LÄS MER: Polisen: Så startade branden i Ica-butiken

Samtidigt som personalen jobbar på i tält-butiken så har arbetet med att sanera den förstörda lokalen pågått i flera månader. Än är det långt tills man kan flytta tillbaka till butiken, men Tomas Walfridsson börjar ändå ana en nyöppning i horisonten.

– Jag var där under tisdagen, och det man kan se är att saneringen är klar och uppbyggnaden av butiken påbörjats. Än så länge går det inte att säga något datum för när allt ska vara klart, men det känns väldigt bra just nu. Butiken känns fräsch, och vi känner en framåtanda på alla vis.

LÄS MER: Dagen efter Ica-branden: "Värre än jag trodde"

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg