Så ser avtalet ut

Regionen har kommit överens med Snäck camping om ett avtal för att ta över campingen.

4 mars 2015 15:18

Det avtal som parterna är överens om är samma avtal som regionfullmäktige beslutade om i oktober 2014. Regionen har erbjudit drygt 12 miljoner kronor för inlösen av egendom. Kostnaderna för återställandet av marken ska parterna dela lika.

– Avtalet har sänts iväg för påskrift i dag. Nu hoppas jag att detta är avfört från dagordningen i fortsättningen, säger Björn Jansson (S), ordförande i regionstyrelsen.

Enligt Björn Jansson har parterna fört en mejlkonversation och är nu överens. Avtalet är dock inte påskrivet än.

Det Pigge Werkelin, Snäck camping AB, hade invändningar emot i höstas var oklarheter kring marksaneringen. Regionen har nu förtydligat överenskommelsen.

– Vi har satt ett tak på 2,5 miljoner kronor. Vi betalar max 1,25 miljoner var och om saneringen blir dyrare så står vi för det, säger Björn Jansson.

Förhoppningen är att regionen ska hitta en arrendator till campingen redan till sommaren. Enligt Björn Jansson är det redan klart att restaurangen kommer att hålla öppet.

– Vi hoppas på camping till viss del. Det är mycket som ska återställas och det kommer inte att vara klart innan sommaren.

Leif Broomé, juridiskt ombud för Snäck camping AB, bekräftade under gårdagen att parterna är överens och att det därmed inte blir något tvistemål i Gotlands tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa