Johan Spendrup har varit bryggmästare och vd för bryggeriet sedan 2007. Nu är det klart att han kommer att lämna rollen som vd för Gotlands Bryggeri.

– Det har varit en fantastisk resa med Gotlands Bryggeri. Jag är stolt över vad vi har åstadkommit under de här tio åren. Bryggeriet går nu in i en ny fas som ställer nya krav på kunskap om varumärkeskunnande. Därför känns det helt rätt att lämna över till Mikael som en har gedigen bakgrund inom varumärkesbyggande och från dryckesbranschen, säger Johan Spendrup i ett pressmeddelande.

Nu är det klart att Mikael Mossvall, närmast från Spendrups och som produktchef för Mariestad, kommer att ta över vd-jobbet för Gotlands Bryggeri. Mossvall har tidigare varit på Mackmyra Whiskey under tolv år.

– 2004 besökte jag för första gången bryggeriet på S:t Hansgatan och slogs av personalens stora passion för öl. Där och då väcktes intresset för att någon gång i framtiden faktiskt arbeta med bryggeriet. Därför är det är ett fantastiskt erbjudande att nu få ta över ledarskapet av Gotlands Bryggeri. Jag ser fram emot att få både skörda lagrar från Johan och teamets kreativitet och snart också kunna plantera nya öl från bryggeriet på den svenska ölscenen. Produkter som står för gediget hantverk, passion och kreativitet från våra bryggare, säger Mikael Mossvall i ett pressmeddelande.

Sedan 2017 är Johan Spendrup även vice vd i Spendrups Bryggeri där han har fokus på koncernövergripande hantverksmässig affärs- och produktutveckling. Han lämnar vd-uppdraget den 31 december i Gotlands Bryggeri – men kommer att kliva in som styrelseledamot i bryggeriet och även vara kreativ rådgivare i frågor som rör brygdutveckling.

Mikael Mossvall tillträder sin nya tjänst 1 januari 2018.