Spendrup om förhandlingarna om hamnen

Gotlands Bryggeris vd Johan Spendrup kommenterar förhandlingarna kring de svårlösta planerna på ett bryggeri i hamnen.

18 februari 2015 15:46

Regionstyrelsens arbetsutskott diskuterade under tisdagen frågan om Gotlands Bryggeris planer på att riva gamla hamnterminalen och bygga ett nytt bryggeri på platsen. Arbetet har försvårats eftersom man hittat föroreningar i marken och nu håller parterna att diskutera kostnadsfördelningen för sanering och evakuering av hyresgäster.

Men för Johan Spendrup, vd på Gotlands Bryggeri, har inget ändrats:

– Det är hamnen som gäller och det är där som vi måste rikta vår energi, svarar han på frågan om andra platser är aktuella.

Efter sammanträdet hade Björn Jansson (S) och Eva Nypelius (C) ett möte med bryggeriets styrelseordförande Cecilia Stegö Chilò. Nu har parterna två veckor på sig att försöka komma överens. Regionstyrelsen ska fatta ett beslut i frågan 4 mars.

– Om alla goda viljor drar åt samma håll. Då tror jag absolut att det är möjligt med ett bryggeri på platsen. Jag känner mig optimistisk, men alltid i förhandlingar går man in med olika syn på saker och ting. Vi har en god relation med Region Gotland, säger han.

Gotlands Bryggeri hade tidigare som mål att ett bryggeri skulle vara igång vid halvårsskiftet 2016.

– Jag tror att det är möjligt att vi kan ha ett bryggeri på plats någon gång under 2016, men det kan bli så att planerna försenas, säger Johan Spendrup.

Hur ser du på processen kring ett nytt bryggeri?

– Vi har snart hållit på i två år. Det fina är att jag känner mycket stöd från allmänheten att det är i hamnen som man vill ha ett bryggeri. Det är många som kommit fram till mig och frågat när det kommer vara på plats, säger han.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa