Välkänd 1950-tals kiosk är till salu

I över sextio år har kiosken varit en del av gotlänningarnas vardag. Nu väljer ägaren att lämna verksamheten.

29 november 2019 18:00

1958 etablerades kiosken Medvalls i Visby. Sextio år senare väljer nu ägaren Arne Carlsson att sälja verksamheten. Han kommer fortsättningsvis att stå som ägare av fastigheten, men lokalen kommer han att hyra ut till den som tar över kiosken. 

Tommy Marcusson, företagsförmedlare på Svenska bolagstorget, ansvarar för försäljningen. Han berättar att det redan är flera personer som har visat intresse.

– Vi har flera intressenter på gång och det är några som helt klart är intresserade. Vi trodde nog att det skulle vara fler från fastlandet men än så länge är det bara gotlänningar. Jag tycker egentligen att det är bättre då de har lokalkännedom, säger Tommy Marcusson.

En av de främsta fördelarna han ser med verksamheten är läget och han menar att det finns goda utvecklingsmöjligheter.

– Det är mycket folk som bor häromkring och den syns bra. Det är ett bra läge för det är lätt att komma in med bil men du kan också gå hit lätt.

Tommy Marcusson tycker att det känns roligt att få ansvara för försäljningen, både för att han tidigare har varit i livsmedelsbranschen men även då han har en relation till kiosken.

– Medvalls är ju ett begrepp här på Gotland. Hade jag varit yngre hade jag själv varit intresserad, säger han.

Utgångspriset för verksamheten ligger på 700 000 kronor och Tommy Marcusson hoppas att försäljningen kommer att vara avklarad senast den sista mars 2020.

– Vi hade hoppats att det skulle bli innan årsskiftet men det blir nog svårt, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter