VD:n lämnar Almi Gotland

Almi Gotlands vd lämnar sitt uppdrag för att istället satsa nationellt. Samtidigt får bolaget även en ny styrelseordförande.

25 april 2019 16:29

På torsdagen blev det känt att Almi Gotlands vd, Juliana Perez Falke, har tackat ja till en ny tjänst inom Almi-koncernen. Den första maj tillträder hon som nationell kund- och affärschef på Almis huvudkontor.

– Det kändes som en bra möjlighet att få fortsätta utveckla Almi nationellt och jobba med alla våra sexton dotterbolag, säger hon.

Juliana Perez Falke har varit vd för Almi Gotland under tre år. Hon tror att den regionala kännedomen kommer till användning när hon påbörjar sitt nya uppdrag.

– Jag har fått en kunskap kring vad som behövs regionalt och vilka förutsättningar som behövs för att få hela Sverige att växa, säger Juliana Perez Falke.

Rekryteringen av en ny vd har precis startat och enligt Juliana Perez Falke kommer den att ske skyndsamt. Dock kommer hon att sitta kvar och hantera båda tjänsterna fram tills att en ny vd är tillsatt. Juliana Perez Falke kommer även att bo kvar på Gotland, även om hennes nya tjänst har ett nationellt fokus.

– Det krävs lite mer för att flytta på mig härifrån, säger hon.

Detta är inte heller den enda förändringen som nu sker inom Almi Gotland. Styrelseordföranden Cecilia Schelin Seidegård lämnar efter åtta år sitt uppdrag som styrelseordförande. Den som tar över ordförandeklubban blir Håkan Johansson, vd för Gotlandsbolaget.

– Det är ett oerhört intressant och spännande uppdrag. Jag ser fram emot att leda Almis styrelsearbete och på så sätt bidra till att utveckla Almis arbete för att främja det gotländska näringslivet, säger Håkan Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
Emelie Stenqvist