En sann Ronehamns-vän har somnat in

22 mars 2020 16:06

Lisa Malmenfelt Algvere har avlidit i en ålder av 54 år. Hon sörjes närmast av maken Mikael Algvere, barnen Ebba och Martin, pappa Karl-O med Gunilla och systrarna Lotta med Per och Anna
med Tom samt deras barn.
Lisa växte upp i Smedslätten i Bromma. Sommaren 1969 köpte hennes föräldrar en sommarstuga i Ålarve Grannlag i Ronehamn. Det gjorde även mina föräldrar. Det blev början på en fantastiskt fin och rolig vänskap för oss båda.
Vi tillbringade många, långa sommarlov i Ronehamn. I Ronehamn fanns det många barn att leka med i de 15 nybyggda sommarstugorna. Vi badade, cyklade, flög med drakar, ritade och pysslade, hade pick-nick med mera. Vi gjorde även en hel del annat, som dagens barn kanske inte får göra. Vi åkte bakpå sopbilen när den kom på onsdagarna, vi hjälpte bönderna att lasta av rybs och raps när de kom med sina traktorflak till silon på hamnen och vi sorterade fisk när fiskebåtarna kom in i hamnen. När vi blev lite äldre fick vi även glädjen att sommarjobba i lanthandeln i Ronehamn.
Några år in på 1970-talet lärde vi känna familjen Ulmstedt i Ronehamn. De blev våra bästa vänner. Vi hade en unik vänskap, där vi umgicks i flera generationer med farmor Linnéa, svärdotter Barbro med dotter Maria och sedan hennes svägerska Nina. Tack vare dem fick vi närma oss livet på Gotland ännu mer och äta många hembakta bullar! Vi var på underbara cykelutflykter och åkte på flera fina turer på södra Gotland.
Även när vi blev äldre och fick egna barn var en vistelse i Ronehamn varje sommar en självklarhet. En sommar utan några veckor i Ronehamn var ingen riktig sommar för oss. I Ronehamn kunde Lisa som bäst
koppla av och njuta av livet. Glädjen var stor när Lisa och hennes Mikael köpte ett eget sommarhus i Ronehamn 2007. Huset hade dessutom det allra bästa läget, bakom familjen Ulmstedt!
Sommaren 2019 blev Lisas sista sommar i Ronehamn och i december 2019 gjorde hon med stor möda sin sista resa till Visby. Trots Lisas svåra cancersjukdom klagade hon aldrig och hon ville veta allt som hände i Ronehamn. När Lisa somnade in på kvällen på alla hjärtans dag brann många ljus för henne i hennes älskade Ronehamn och under hennes minnesceremoni den 10 mars fanns en lykta tänd vid havet ute vid Kummeln på Langård i Ronehamn.
Lisa var en klok, omtänksam, glad och fin vän som fanns där både i glädje och sorg. Hon kommer att vara mycket saknad av både släkt och många vänner. Hos mig kommer Lisa alltid att ha en särskild plats i mitt hjärta. Mina tankar går nu till hennes familj.

Så jobbar vi med nyheter
Carin Erfors Wolf