Kulturstipendier delades ut i Domkyrkan

1 april 2017 22:05
2017 års kulturstipendier till unga musiker, sångare och dansare delades idag 1 april ut i Domkyrkan vid kulturskolans årliga konsert.
Det är Lions Club Visby som är utdelare av stipendierna men det är skolans (f d musikskolans) lärare som utser dem. Med det stora underlag av skickliga musikanter och sångare så är det ingen lätt uppgift!
Såsom brukligt delas tre stipendier ut. Den första att ta emot sitt diplom och en penningsumma var Malva Stenlund som är violinist. Lionspresidenten Lilian Edwards var utdelare.
Nästa mottagare var elbasisten Harry Hadenius, en allvarlig ung man som bugade så djupt för Lilian så att han nästan tappade balansen. Han fick, precis som Malva, diplom och 1500 kronor.
Det tredje diplomet tillföll dansgruppen Boys Action med 16 pojkar i åldern 8-11 år. Tråkigt nog deltog de inte med en uppvisning då de ansåg att kapellet var för trångt att dansa i. Deras danslärare tog emot diplom och 4000 kronor för deras räkning "biträdd" av gruppens koreograf.
Konsertprogrammet innehöll en mix av gotländsk folkmusik och musik av gamla och lite modernare mästare. Violinmusik, blockflöjtensembler och piano trakterades suveränt av eleverna.
Konsertens kraftigaste applåder fick Ella Svedebring som spelade Händels Lascia ch´ío pianga på violin och också sjöng arian med en mäktig sopranröst. Ella ackompanjerades av MinnaMaria Svedebring.
Så jobbar vi med nyheter
Text och foto Christer Wennström