Röda Korsets vårlunch hölls i år på Träffpunkten i Fårösund

12 juni 2019 13:17
Måndagen den 20 maj när Rute-Fleringe och Fårösunds Röda Kors kretsar bjöd till andlig och lekamlig spis. En uppskattad vårlunch hölls i år för första gången på Träffpunkten i kyrkans lokal Oasen i Fårösund. Från de tre nordliga socknarna hade ett 70-tal personer hörsammat inbjudan. Liksom boende på Gattet, Sundet och Havsgläntan i Fårösund var också inbjudna och det var glädjande att så många kunde komma.

Det är med stor glädje se så många har kommit hit denna tidiga försommardag sade Curt Broberg, ordförande i Rute-Fleringe Röda Kors krets, när han hälsade alla välkomna till årets vårlunch.

Vid det försommardukade bordet bjöds sedan på kajpsoppa och limpsmörgås. Anrättningen väckte mycket stor uppskattning hos de inbjudna gästerna. Med hjälp av ett 10-tal rödakorsare serverades maten sedan snabbt. Det berättades att inslaget i soppan, "kajplöken" hade plockats i Fleringe. Därför den goda smaken på soppan men den innehöll också en del annat smått och gott!

Mätta och belåtna fick alla lyssna till dagens underhållning av "Gothems glädje" som spelade ukulele och sjöng under ledning av Birgit Sjöstedt Gahnfelt.

I pausen serverades sedan kaffe och hembakade gorån, vilket Ingvor Lundgren förverkligat.

Aktiviteten har genomförts sedan 1997 och har blivit en tradition i kretsens sociala arbete och som många äldre och ensamma i bygden ser fram emot. Per Widgen framförde stort tack från gästerna till arrangörerna. Han och gästerna ser fram emot nästa års vårlunch i denna trivsamma miljö på Träffpunkten.
Så jobbar vi med nyheter
Curt Broberg