Textil Gotlands årsmöte

26 februari 2018 11:17
Textil Gotland har haft årsmöte på Gotland Grönt centrum på Lövsta i Roma. En god middag avnjöts på Lövsta innan årsmötesförhandlingarna. Ordförande Anso Norling välkomnade alla.

Årets tema är "Textil och miljön" och medlemmarna hade uppmanats att ta med något alster att göra en miniutställning av på mötet. Utställningen som avnjöts mellan mötespunkterna bestod bland annat av stoppade strumpor, örhängen av broderi, klackmatta av jeanslappar, och en plånbok av bok och tyg. Årsmötet beslutade att tema även för 2019 blir "Textil och miljön". En studieresa till Sveriges första återbruksgalleria, Re-Tuna i Eskilstuna, planeras.

Ulla Johansson avtackades som avgående ur styrelsen. Även Heike Johansson avgår men var inte närvarande. Anso Norling avtackades som ordförande. Efter årsmötet består styrelsen av Carina Norderäng (ordförande), Aira Lee, Kajsa Lignell, Anso Norling, Kerstin Siggelin, Anna-Lena Stolt och Ingemo Wickström.

Textil Gotland är en intresseförening som arbetar för att främja textil utveckling på Gotland. Det är ett nätverk för textilt verksamma. Föreningen ordnar egna utbildningar med workshops, studieresor, studiebesök mm. Varje sommar har medlemmarna en utställning, i år äger den rum under juli i Abbotens hus på Roma Kungsgård och har temat "Uti det gröna".
Så jobbar vi med nyheter