Textil Gotlands årsmöte

25 maj 2019 16:32
Textil Gotlands årsmöte

Textil Gotland har haft årsmöte på Gråbobiblioteket i Visby. Innan årsmötesförhandlingarna bjöd föreningen deltagarna på middag på Gråbo kvarterskrog.

Textil Gotland är en intresseförening som arbetar för att främja textil utveckling på Gotland. Det är ett nätverk för textilt verksamma. Föreningen ordnar egna utbildningar med workshops, studieresor, studiebesök mm. Varje sommar har medlemmarna en utställning, i år heter den "Atar um igen" i samklang med årets tema "Textil och miljön" och äger rum i Klintehamn, 6/7-4/8.

Vice ordförande Kerstin Siggelin hälsade alla välkomna och sedvanliga årsmötesförhandlingar gicks igenom. I verksamhetsberättelsen står bland annat att läsa om studieresan vi gjorde i oktober till Sveriges första återbruksgalleria ReTuna i Eskilstuna. Verksamhetsplanen tar upp förslag på kommande kurser, studieresor och medlemsträffar där vi besöker olika medlemmars ateljéer.

Textil Gotland delar ut stipendier till medlemmar som vill utvecklas i sitt skapande eller företagande. Årets stipendiater Britten Dahné, Ulrika Ek och Petra Gottberg redovisade vad de lärt och gjort.

Kerstin Siggelin och Ingemo Wickström avgick ur styrelsen och avtackades med blommor. Även mötesordföranden Ulla Johansson tackades med blommor. Efter årsmötet består styrelsen av Carina Norderäng (ordförande), Britten Dahné, Aira Lee, Kajsa Lignell, Anso Norling, Anna-Lena Stolt och Lilian Vuorinen Kennegård.
Så jobbar vi med nyheter
Carina Norderäng