Gotländskt kök – ett av Sveriges bästa

En gotländsk skola finns med på White guide juniors lista över Sveriges bästa skolrestauranger.

12 oktober 2015 14:28

Orionskolan är med på White guide juniors lista över Sveriges bästa skolrestauranger. Man har listat 90 restauranger runt om i Sverige och Orionskolan är alltså en av dem.

– Det är ytterligare ett kvitto på att vi är himla bra, säger Sanna Hjortenskog som tillsammans med sin syster Pernilla är matpedagogerna på Orionskolan.

För runt tio år sedan valde skolan att satsa på ett helt vegetariskt skolkök. Det har nu gett utdelning efter att man kommit med i White guide.

– Ekonomiskt var det så att vi antingen skulle köra ekologiskt eller med kött och fisk. Då valde vi att köra på ett vegetariskt kök som var ekologiskt, säger Sanna Hjortenskog.

Hon säger att hon är stolt över Orionskolan valt att satsa på lokala och ekologiska produkter. Det har man gjort för att kunna ha så bra mat som möjligt.

– Det känns väldigt bra i magen att ett vegetariskt skolkök kommer med och får representera de gotländska skolorna, säger Sanna Hjortenskog.

– Vi har väldigt stor kontakt med lokala lantbrukare och producenter. Vi kör från privata gårdar och har mejeriprodukter från Stafva gård.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid