Det var vid 18-tiden i måndags som den 4-åriga border collien Sid fick ett epileptiskt anfall hemma i familjens trädgård i Brissund.

– Efter anfallet var han superförvirrad och slet sig ur min famn och sprang iväg i panik, berättar Madeleine Hasselberg, som äger Sid tillsammans med sin man och parets två döttrar.

Sedan dess har Sid varit försvunnen, men har setts vid ett flertal platser i närområdet kring Brissund. Engagemanget för hundens försvinnande har varit stort, speciellt efter att ett evenemang med namnet "Hitta Sid" startats på Facebook.

– Det är helt otroligt många som engagerat sig, och jag är rörd till tårar över all hjälp vi fått. Det är ett 30-tal personer som varit med i skallgångskedjor, och minst lika många har åkt runt med bil och letat både i Brissund och Själsö. Jag är otroligt tacksam.

Hur har ni i familjen mått de senaste dagarna?

– Vi mår jättedåligt, men vi måste hålla ihop för att hitta honom. Det är det absolut viktigate.

Sedan Sid försvann har stora området sökts av, och den senaste observationen av honom har troligtvis gjorts vid lunchtid på tisdagen, då någon såg honom vid den södra avfarten till Väskinde på Lummelundsväg. Madeleine Hasselberg säger att hon tror att han finns i närområdet runt Brissund, men troligtvis tillräckligt långt bort för att han inte ska hitta hem.

– Vi kommer att fortsätta att leta i dag, och om man bor häromkring får man gärna titta i sina uthus eller ställa ut lite kattmat och hålla lite uppsikt över maten. Sid borde vara väldigt hungrig vid det här laget.

Hon rekommenderar alla som på något sätt vill hjälpa till att höra av sig till Facebookevenemanget, och gör man en direkt observation av Sid säger Madeleine att man kan ringa direkt till henne på telefonnummer 0725203121.

– Har man honom hos sig kan man även ringa polisen på 114 14.