Johan Larsson förgyllde "Ungdomens dag"

Under lördagen samlades 800 ungdomar från hela ön för att premiärinviga nya initiativet "Ungdomens dag". "Sport var viktigt för mig som ung, så det är skitkul att komma hit och vara med och se när barnen upptäcker ishockeyn", säger Johan Larsson.

28 maj 1916 17:00

Idrott, musik och kultur möttes på ICA Maxi arena i Visby när lördagen tillägnades en dag fylld av prova-på-aktiviteter.

– I dag visar vi vilka aktiviteter som erbjuds på Gotland för att ge en meningsfull fritid för våra ungdomar. Att finna gemensamma intressen för kultur eller idrott gör att vi korsar gränser och för integrationen framåt. Vi har haft superbra uppslutning både från asylboendena och skolelever i dag, säger Frida Yttergren idrott- och integrationssamordnare vid Gotlands idrottsförbund.

Ishockeyproffset Johan Larsson var tillbaka på hemmaplan och coachade ishockeyintresseradebarn ihop med öns tre klubbar.

– Sport var viktigt för mig som ung, så det är skitkul att komma hit och vara med och se när barnen upptäcker ishockeyn, säger Johan Larsson, som även passade på att avslöja att vi kan se fram emot att se honom tävla i pärk-VM på Gotland senare i sommar.

Så jobbar vi med nyheter
Sanne Svensson Malin Stenström