Röstfusk i Gotlands lucia – allt nollställs

Att Gotlands Lucia engagerar är tydligt. Men tyvärr har detta lett till att röstningen måste nollställas. "Kreativt men korkat", säger Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

21 november 2017 13:59

Med en vecka kvar av omröstningen till vilken av de sju kandidaterna som ska bli Gotlands lucia 2017 uppdagades ett röstfusk.

Detta gör att hela omröstningen nollställs från och med tisdag lunch.

– Någon hade genom ett datorprogram eller app röstat över en halv miljon gånger på en av kandidaterna. Vi vet att Gotlands lucia är populärt, men en halv miljon röster är något i överkant, säger Helagotland.ses redaktionschef Mats Pettersson.

– Det är kreativt men korkat. Vi kan naturligtvis inte kora lucian när det är uppenbart att någon fuskat. Nu har vi vidtagit åtgärder för att försöka förhindra att detta upprepas, men det går inte att gardera sig till hundra procent. Om vi ser att någon fuskar på liknande sätt igen får vi helt enkelt lotta bland kandidaterna.

– Men nu vill jag ändå uppmana de som röstat förut att gå in och lägga sin röst igen, för vi hoppas att detta ska kunna genomföras på det sätt vi planerat i år. Ska vi ändra något får det bli till 2018, säger Mats Pettersson.

Du lägger din röst genom att klicka på länken nedan.

HÄR RÖSTAR DU (LÄNK)

– Vi har valt att låta artiklarna och omröstningen vara öppna för att alla ska kunna rösta. Med facit i hand kanske det är dumt, eftersom det då blir lättare att fuska, men vi får ta den chansen igen och hoppas att alla läsare gillar rent spel.

FOTNOT: Alla röster som koimmit in efter klockan 12.00 tisdagen den 21 november räknas, oavsett om man röstat i den nya eller gamla webbfrågan.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid