SE VIDEON Han friade – i planet på väg till Gotland

"Vi har klart väder över Visby i dag. Detta är också en speciell flygning, min vän Markus på rad fyra har nämligen något att säga..." Så inledde piloten Marcus Johansson flygningen till Visby i fredags som slutade med stort jubel – och ett nyförlovat par.

16 juli 2017 11:44

Det var när Markus Warnberg insåg att hans vän Marcus Johansson skulle flyga planet till Visby i fredags som han fick en idé.

– Jag har velat fria till Jennie sedan ett tag tillbaka, och när jag insåg att min kompis skulle flyga planet till vår semester på Gotland trillade polletten plötsligt ner. Det var ju ett ypperligt läge att jag skulle fria uppe i luften.

Pilotvännen tyckte att detta var en strålande idé, men för att den skulle kunna förverkligas krävdes en hel del planering.

– Vi fick involvera en tredje kompis som fick ringa och se till så att ringarna skulle komma igenom säkerhetskontrollen, säger Marcus Johansson.

När flygplanet hade kommit upp till en bra höjd och dryck serverats ombord sattes maskineriet igång.

– När flygvärdinnorna hade serverat kaffet gjorde jag ett hemligt klartecken till dem, och när de gick för att säga det till Marcus i cockpit blev jag riktigt nervös. Jag är en ganska dålig skådespelare så jag var rädd att hon anade att något var på gång, säger Markus Warnberg.

Marcus i cockpit greppade mikrofonen och hälsade först som vanligt passagerarna ombord välkomna, innan han berättade att detta skulle bli en speciell flygning för hans vänner på rad fyra. Under tiden filmade en av flygvärdinnorna händelseförloppet inne i planet. Markus Warnberg gick då ner på knä framför flickvännen Jennie Olsson. Svaret? Ett glatt och förvånat ja, sedan applåder och musik.

– Jag blev väldigt chockad, när piloten först började prata om att det skulle bli en speciell resa för mig trodde jag att han skulle driva med mig för att jag är flygrädd, säger den nyförlovade Jennie Olsson.

– Det var också imponerande att han hade lyckats planera allt detta utan att jag hade märkt något. Det var väldigt roligt, och visst föll det några tårar.

Så jobbar vi med nyheter
Amanda Möller Berg