Ungdomarna tog chansen att träna gratis

Med höga förväntningar drog gymägaren Lena Di Corsi på tisdagen igång sitt initiativ att hjälpa ungdomar komma igång med sin träning.

26 april 1916 16:44

Det var när Lena Di Corsi satt hemma och tittade på ett avsnitt ur SVT-programmet ”Gympaläraren” som hon bestämde sig för att göra något liknande som idrottsläraren Kalle Zackari Wahlström gör i programmet.

LÄS MER: Hon inspirerades av SVT-succén

Tio minuter efter programmets slut skrev hon ett inlägg på sin Facebooksida om ett initiativ att varje tisdag mellan 15 till 16.30 fram till sommarlovet kommer ungdomar mellan 13 till 16 år kunna träna gratis på hennes företag Träningsboxen.

– Jag gör inte det här för att få uppmärksamhet utan för att det ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker det är hemskt att så många mår dåligt, säger Lena Di Corsi.

Varför har du tagit det här initiativet?

– Jag har tittat på det här gymparlärarprogrammet och blev då så otroligt inspirerad, men jag kände också igen hur jag själv jobbar, säger hon.

Och på tisdagen drog hon i gång med träningen.

Vad har du för förväntningar?

– Att det ska komma så många som möjligt, de är de förväntningar jag har. Sedan måste jag leva upp till deras förväntningar, säger Di Corsi.

Och visst kom det träningssugna. 16 ungdomar mellan 13 till 16 år hittade till träningslokalen för att prova på. Några av de som kom för att träna var kompisarna Hanna Ekman, Klara Eriksson och Tyra Malmros.

– Vi alla går i samma skola och då frågade jag om de ville följa med, och de ville de, säger Klara Eriksson.

Benjamin Ljungberg andas ut mellan burpees-repitionerna.

Är det tungt?

- Nej, jag har varit med om värre saker förut, säger han och kör igång igen.

Så jobbar vi med nyheter
Mikael Einarsson